Interface World Headquarters

Atlanta, Georgia

Client:  Parkside Partners

 

Designed in close collaboration Interface and staying true to its two-decades-long commitment to sustainable design, the new world headquarters will be a modern, design-forward workplace where employees, customers and partners can learn, work, play and refresh. The building will undergo a complete renovation with significant attention to the design of the building systems, focusing on its overall carbon footprint. The curtain wall of the building is designed with high performance criteria that limits noise and solar penetration into the building to provide a healthy environment to all who enter. The silicone glazed curtain wall is designed with a forest motif. The design is reflective of Interface’s philosophy that “When the forest and city are indistinguishable, we know we have reached sustainability.” Design is a mindset and sustainability is the journey of a lifetime. The new 37,000 sf World Headquarters will include environmentally-friendly features and biophilic design, interior design inspired by nature, promoting the well-being of employees and visitors. The facility will be a working showroom of for Interface with highly flexible and variable workspaces. This facility will petition for LEED Platinum and WELL Certification.